Cabinet Dr Mureșan prestează servicii de oftalmologie acoperitoare pentru cele mai multe afecțiuni. Începând de la cea mai simplă nevoie de port ochelari și până la cele mai complexe intervenții chirurgicale. Folosim aparatură de înaltă tehnologie și suntem corelați cu ultimele informații din lumea medicală.
Consultații oftalmologie cabinet str Iancu Văcărescu 8
Adulți
- masurarea refractiei prin autorefractometrie si prescrierea corecției optice
- examinarea fundului de ochi si a periferiei retiniene
Copii
- măsurarea refractiei cu cicloplegie prin schiascopie sau autorefractometrie
- examinarea fundului de ochi
- examinarea vederii binoculare
- tratamente optice, ortoptice si pleioptice
Consultații de contactologie la cabinet de oftalmologie dr Mureșan
- masurarea refractiei prin autorefractometrie si prescrierea corectiei optice
- masurarea razei de curbura a corneei
- instruire si proba
- Screeningul glaucomului si consultatie de control pentru glaucom
- Consultație pentru boala Basedow Graves conform protocolului EUGOGO
Examinarea vederii binoculare la copii și adulți
- Examinarea vederii binoculare copii
- Examinarea vederii binoculare adulti
Tonometrie; Măsurarea tensiunii intraoculare
- prin metoda noncontact (tonometrul noncontact Huwitz)
- prin metoda aplanatiei (aplanotonometrul Goldmann)
Biometria ultrasonică
Ecografie oculara in mod A combinata cu o serie de formule de ultima generație, permite calcularea cu precizie a puterii implantului de cristalin folosit in chirurgia cataractei. Metoda imersiei creste suplimentar precizia masuratorii asigurând un rezultat optim al chirurgiei cataractei.
Perimetrie computerizată în cabinet de oftalmologie
Perimetrie statica – masurarea campului vizual cu perimetrul computerizat Optopol.

Cataracta, diagnosticare și intervenție chirurgicală
Facoemulsificarea – cunoscuta impropriu sub denumirea de „laser pentru cataracta” – consta din fragmentarea ultrasonica a nucleului cristalinian. Astfel se permite extracția acestuia printr-o incizie foarte mica de 1,8 – 2,8mm. Se obțin astfel rezultate anatomice si functionale excelente:
- astigmatism indus chirurgical minim;
- risc de endoftalmita practic nesemnificativ;
- recuperare integrala si rapida a funcției vizuale.
Când și de ce chirurgia cataractei
Opacifierea cristalinului, una dintre lentilele intraoculare care are rolul de a focaliza pe retina lumina care pătrunde in ochi, constituie cataracta. Unul dintre primele semne ale cataractei este miopizarea, adică modificarea dioptriilor. Apare posibilitatea de a vedea la aproape fără ochelari; este o falsă „revenire a vederii”. Un alt indiciu este schimbarea mai frecventa a ochelarilor.
Ulterior, scăderea de vedere care se instalează nu mai poate fi corectata prin schimbarea ochelarilor. Ca atare, singurul remediu eficace este înlăturarea chirurgicală a cristalinului opacifiat si înlocuirea lui cu implantul de cristalin. Acesta este o lentila artificiala a carei putere dioptrica va fi calculata preoperator in așa fel încât sa elimine total sau parțial necesitatea portului corecției optice (a ochelarilor).
Implantul de cristalin va fi ales de comun acord in urma unei discuții între medicul chirurg oftalmolog si pacient, in funcție de necesitatile acestuia si de particularitățile cazului. La cabinetul nostru folosim o gama larga de cristaline artificiale foldabile: monofocale, asferice, torice, multifocale, multifocale torice hidrofobe sau hidrofile. Acestea se pot introduce printr-o incizie mica in urma extracției cristalinului opacifiat prin facoemulsificare.
De reținut, de asemenea, ca in cursul evolutiei unei cataracte exista o perioada optima pentru intervenția chirurgicală in care trauma chirurgicală e minima, recuperarea rapida si rezultatele excelente. Aceasta perioada va va fi semnalata de către medicul chirurg oftalmolog împreuna cu care veți lua decizia de a face chirurgia cataractei.
Implanturi cu care lucrăm
Pentru chirurgia cataractei lucrăm cu implant de cristalin de la Alcon și Johnson&Johnson. Sunt doi producători de material pentru implant de cristalin (lentila intraoculară) a căror calitate este deja dovedită. Lucrăm cu produse de acest tip deoarece de-a lungul timpului și-au dovedit eficiența.
Dealtfel intervențiile chirugicale efectuate sunt realizate pe o platformă de monitorizare de la Alcon. Este special proiectată și construită pentru operația de cataractă.
Glaucom – chirurgie filtrantă
Trabeculectomia si sclerectomia nonperforanta sunt metode chirurgicale de normalizare a presiunii intraoculare pe care le propunem pacientilor a căror boala nu răspunde satisfăcător tratamentelor medicale (picături) sau tratamentului laser.
Afecțiunea de glaucom; tratamente și intervenții
Glaucomul primitiv cu unghi deschis este o afectiune a nervului optic cronica, progresiva și asociata de cele mai multe ori cu creșteri ale presiunii intraoculare. De asemenea se întâlnesc deficite caracteristice de câmp vizual. La glaucom nu exista simptome pana cand boala nu este intr-un stadiu avansat. Atunci când, de regulă, a devenit deja prea târziu.
Acest tip de glaucom nu doare si nu afectează vederea centrală pana in stadiile tardive. Cu alte cuvinte, putem avea glaucom fără sa știm si sa aflam de ea prea târziu. De aceea este extrem de important ca medicul oftalmolog sa caute activ semnele bolii chiar in lipsa simptomatologiei prin măsurarea presiunii intraoculare, evaluarea nervului optic si, in caz de dubiu, efectuarea câmpului vizual si a pahimetriei corneene.
In ceea ce privește tratamentul, exista un arsenal larg de mijloace terapeutice începând cu tratamentul medical (picături) si terminând cu intervențiile laser si chiar cele chirurgicale care pot opri evoluția nefavorabila a glaucomului. In ceea ce privește tipurile de picături, exista o gama larga de produse, de la clasicele miotice si beta-blocate pana la mai modernii inhibitori de anhidraza carbonica sau analogi de prostaglandine, singure sau in combinatii.
Pacientul împreuna cu medicul oftalmolog stabilesc de comun acord strategia terapeutica pe care o vor ajusta in timp in funcție de evoluția bolii. Un tip special de glaucom este glaucomul cu unghi închis; acesta se manifesta foarte zgomotos, unilateral de obicei, cu dureri importante instalate relativ rapid, scădere de vedere si ochi roșu. Poate duce relativ rapid la pierderi importante si definitive ale vederii.
Tratamentul este chirurgical sau laser, după indicația medicului oftalmolog.
Chirurgia Pterigionului cu autogrefa conjunctivală
De mai bine de 10 ani folosim metoda autogrefei conjunctivale pentru tratamentul acestei afectiuni oftalmologice. Aceasta metoda asigura o rata de recidiva a pterigionului practic nesemnificativă.
Tratamente Laser
- Iridotomie bazala in tratamentul si profilaxia glaucomului cu unghi închis si capsulotomie in tratamentul cataractei secundare – laser NdYAG ARC.
- Panfotocoagulare laser a retinopatiei diabetice.
- Tratamentul laser al edemului macular prin grid macular.
- Profilaxia dezlipirii de retina prin pexia laser a leziunilor rhegmatogene din periferia retinei – laser Argon VITRA Quantel Medical.
Chirurgia refractivă; cristalinul clar
Una dintre ramurile chirurgiei refractive, consta in înlocuirea cristalinului cu un implant de cristalin. Aceasta se face in așa fel încât sa anuleze orice viciu de refractie preexistent fie el astigmatism, miopie sau hipermetropie. Precizia metodelor moderne de calcul biometric permite obținerea unui rezultat dioptric postoperator excelent.
Unul dintre avantajele deloc de neglijat ale acestei metode este ca pacientul care a urmat un astfel de tratament nu va mai face niciodată cataracta. Indicația chirurgicală va fi stabilită de către medicul oftalmolog in urma consultatiei.
» Cine este dr Andrei Muresan – medic pentru ca tu să vezi bine…